2011-03-17 09:45:37• hírek • Szatmár.ro

Egészségturmix: Miért jótékony a búzafű?

A népi gyógyász a búzafűt valóságos csodaszernek tekinti, napjainkban elsősorban az egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőként tartják számon.

Táplálkozás szakértők azt állítják, ha örök fiatalságot ugyan nem is biztosít, de tisztítja a vért, csökkenti a sejtek öregedését és elevenebbé teszi a szervezetet. A búzafű nem tekinthető gyógyszernek, természetesen minden ember szervezetére másképpen hat. A benne fellelhető természetes nyomelemek, enzimek, ásványi anyagok és vitaminok feltöltik, élénkít a szervezetet, illetve lebontják a káros anyagokat. Rendkívül magas klorofilltartalommal rendelkezik, ebből adódóan javítja a sejtek oxigénellátását, fontos szerepet játszik az esetleges gyulladások semlegesítésében.

Táplálkozási hiányosságok esetén növeli a szervezet energiaszintjét, ugyanakkor méregtelenít, lúgosító hatású, segíti az emésztést és a belső szervek működését. Sok kálium, kalcium és magnéziumot tartalmaz, további pozitívuma, hogy 17-féle aminosavat tartalmaz, ebből 8 olyan, amit a szervezet nem képes előállítani. Sokan nem is gondolnák, hogy az aminosavnak milyen fontos szerepe van a táplálkozásban. Hiánya esetén idő előtti öregedés jelentkezhet, legyengül az immunrendszer, emésztési rendellenességek és allergiás reakciók lépnek fel.

Nem túlzás azt állítani, hogy minden olyan ásványi anyagot tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége van. Fogyasztása különösen azoknak ajánlott, akik krónikus kimerültségben szenvednek és rossz közérzettel rendelkeznek. De hajhullás, impotencia, veseproblémák, májbetegség, idegrendszeri problémák, légúti betegségek esetén is ajánlott. Nem utolsó sorban daganatos betegségek megelőzéseként és immunrendszer-erősítőként is alkalmazható. Készíthető belőle búzafűlé is, ami nemcsak belő kúraként, de sebekre, borogatására, fekélyes gyulladások kezelésére is alkalmas. Azok, akik otthon szeretnék termeszteni, olvassák el Ann Wigmore: Búzafű könyvét, amiben mindent megtudhatnak erről a csodálatos növényről. Érdemes kipróbálni, mivel szervezetünknek védelmet nyújt a modern élet megannyi9 ártalmával szemben.

Mindenkire egységesen érvényes életmód tippek természetesen nincsenek, ezért hangsúlyozzuk, hogy bármilyen életmódváltás előtt szükséges a szervezet alapos kivizsgálása és állapotfelmérése, illetve mindenki konzultáljon családorvosával! Az egészségturmix cikkek általános tájékoztató jellegűek, céljuk az egészséges életmód kialakítására való figyelemfelkeltés, nem képezik tudományos szakcikkek tárgyát, és nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt!


Táplálkozási hiányosságok esetén növeli a szervezet energiaszintjét
Táplálkozási hiányosságok esetén növeli a szervezet energiaszintjét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: